Øreproblemer

Øregangen hos hunder er både lang og har en kraftig bøy, noe som medfører dårlig ventilasjon. Det blir raskt varmt og fuktig, og da trives bakterier og sopp. Derfor er ørebetennelser vanlig hos våre hunder. Ørebetennelser kan også være et tegn på at hunden lider av en allergi (atopi).

De vanligste symptomene på en ørebetennelse er at hunden rister på hodet og klør seg rundt ørene. Huden i øret kan være rødt og irritert, og det kan være rikelig med brunsvart eller gult sekret. Ofte lukter det ille.

Ørebetennelse kan høres ukomplisert ut, men om de ikke behandles kan de bli kroniske. Man bør venne valpen til å bli undersøkt i ørene jevnlig. Tørk gjerne øret med bomull etter bad og lignende, men ikke bruk ørepinner/vattpinner.

Om du mistenker ørebetennelse:

  • Kontroller ørene nøye.
  • Rengjør forsiktig, for eksempel kan du bruke ørerensemidlet Otoclean®.
  • Kontakt veterinær for undersøkelse.

Otoclean® – mildt ørerensemiddel

Otoclean® er et effektivt ørerensemiddel til hunder og katter. Preparatet har et mildt rengjørende innhold som desinfiserer og lindrer kløe. Det har også en ørevoksoppløsende effekt. Otoclean® er et supplement til behandling av ørebetennelse. Ved tilbakevendende ørebetennelser kan Otoclean® brukes i perioder mellom behandlinger med øredråper.

Otoclean® kan brukes ved vanlig enkel rengjøring av ørene siden det løser opp voks og smuss i øregangen. Otoclean® fås kjøpt på dyreklinikken eller på noen apotek.