Valpekasse

I god tid før fødselen bør du ha en valpekasse klar som tispen kan føde i. Kassen skal være romslig, da den også er valpenes oppholdssted de første 3-4 uker av deres liv. Kassen skal selvfølgelig også ha plass til moren i denne perioden. Det kan være lurt å lage avstandsstykker rundt kanten av valpekassen, så moren ikke kan komme til å legge seg på en valp dersom hun legger seg tett opp til kanten.

Tilpass en skumgummimadrass så den passer akkurat til kassen. Den skal ligge i spenn, så valpene ikke kan skli ned og komme i klem mellom madrassen og valpekassen. Når madrassen ligger i spenn vil også teppet, som dyttes ned på sidene ligge godt fast. Det er viktig at det ikke ligger løst, spesielt mens valpene er helt små, da valpene risikerer å kveles hvis de blir liggende inne i en fold.

For å holde madrassen ren, er det lurt å legge et tisselaken mellom madrassen og teppet. Bruk tepper som kan vaskes ved 60 °C og skift minst en gang i døgnet. Det er stor forskjell på hvor ren moren holder kassen, så skift teppe og tisselaken med en gang hvis det blir møkkete.